Pitești, 07-09.06.2023 – Conferinta “Implicarea Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară în dezvoltarea comunităților locale”

În perioada 07.06.2023-09.06.2023 Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din Domeniul Apei a organizat la Pitești conferința “Implicarea Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară în dezvoltarea comunităților locale”.

            Conferința s-a bucurat de o participare numeroasă a asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară din ţară. Am avut plăcerea de-ai avea alături de noi pe reprezentanţii autorităţilor locale: Dl. Cristian Gentea – Primarul Municipiului Piteşti, a autorităţilor judeţene  dl. Adrian Bughiu – Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dl. Bârsan Claudiu – Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj,  dl. Dan Stroe- Primar Comună Bradu, precum şi reprezentanţi ai operatorilor de apă: dl. Mihail Marinescu- director general S.C. Apa-Canal 2000 S.A. Piteşti, Dl. Marcel Zaharia – Directorul Companiei de Apă Someș S.A. Sucursala Sălaj.

În cadrul conferinţei au avut loc prezentări şi dezbateri de maxim interes pentru sectorul de apă ale unor specialişti recunoscuţi în domeniu precum: dl. Florian Burnar – Preşedinte APPFE (Asociaţia Parteneriat pentru Proiecte şi Fonduri Europene) care a făcut o radiografie a situaţiei sectorului de apă din punct de vedere al programelor de finanțare europene și naționale pentru dezvoltarea sectorului de alimentare cu apă și canalizare, şi care ne-a prezentat, totodată, şi posibile soluţii pentru a înregistra performanţe în atragerea acestor fonduri. 

 

 

Dl. Mihai Viorel Burcuș – director implementare proiecte S.C. Apa-Canal 2000 S.A. Piteşti a avut o prezentare deosebit de interesantă şi utilă în ceea ce priveşte derularea procedurilor de achiziție publică şi evaluarea documentaţiilor de atribuire cu exemplificarea unor practici folosite. 

 

 

 

 

Dl.Gabriel Racoviteanu – profesor Universitatea Tehnică de Construcții Bucureşti ne-a introdus în problematica utilizării soluțiilor bazate pe natură pentru dezvoltarea localităților, în contextul schimbărilor climatice.

Dl. Bârsan Claudiu – Vicepreşedinte Consiliu Judeţean Sălaj,  ne-a prezentat modificările legislative introduse de HG 293/2023 privind modificarea și completarea HG 855/2008 pentru aprobarea actului constitutiv-cadru și a statutului-cadru ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilități publice.

Mulţumim domnului preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare a Infrastructurii Arges-Primar Cristian Gentea şi colegilor noştri de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara Argeş pentru implicare deosebită şi buna organizare, precum şi lectorilor care au avut prezentări de maxim interes, toate acestea ducând la succesul Conferinţei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *